Sparta is een familiale club waar iedereen welkom is en iedereen zich “thuis” moet voelen. We zijn een sociaal toegankelijke club ongeacht hoe lang je reeds lid bent van de Sparta familie.

Met de opening van ons nieuw sportcomplex in september 2020 zetten we ons familiale karakter extra in de verf. We bieden een mooie, ruime nieuwbouw aan met 2 natuurgrasvelden en voldoende groene ruimte rondom het sportcomplex. Bovendien zijn we gelegen in een rustige doodlopende straat waardoor het veilig is voor onze spelers en ouders.

Doorheen de jaren kende de jeugdwerking van Sparta een sterke groei. Zo mogen we anno 2020 fier zijn dat we voor de reeksen U6 tot U8 telkens 2 jeugdploegen kunnen inschrijven.

Naast de groei van onze jeugdwerking is de autonomie van onze jeugdbestuur een van de sterke punten. Een eigen jeugdbestuur dat ook financieel autonoom werkt en zelf activiteit organiseert zoals een zaklampentocht, sinterklaasfeest, eetdagen, paas- en zomerstages, jeugdtornooi, jeugddagen.

Op sportief gebied trachten we om iedereen op zijn eigen niveau te laten voetballen. Dit kan door voetballend goede spelers de mogelijkheid te geven om in een hogere leeftijdscategorie te spelen maar ook door spelers die mindere voetbalgoden zijn de mogelijkheid te geven in een lagere reeks (mits leeftijdsdispensatie) hun plezier te vinden in het voetbalspel. Het basisprincipe binnen KFC Sparta is dat elke speler speelt en we trachten om elke speler evenveel te laten spelen.

Een van de sportieve werkpunten voor Sparta is de opleiding van onze trainers. Op dit ogenblik zijn niet alle trainers in het bezit van een trainersbrevet. Met de organisatie van de initiator C cursus op Sparta in het voorjaar van 2021 willen we hier een sterke inhaal beweging maken.

Samen met de groei van de jeugdwerking zijn we in 2019 gestart met meisjesjeugdvoetbal. Hiervoor trokken we een enthousiaste trainster aan en mochten we in het najaar 2019 12 nieuwe super gemotiveerde meisjes verwelkomen die in januari 2020 toe traden tot de competitie meisjes U11.

In het seizoen 2020 -2021 kende ook deze groep een groei en konden we een ploeg inschrijven in de MU11 reeks en de MU13 reeks.

Dat voetbal ook een sport is voor meisjes daarvan zijn we bij Sparta overtuigd! Daarom schreven we ons ook in voor het EUFA DISNEY project waar het hoofddoel is om meisjes tussen de 5 en 8 jaar aan het voetbal te krijgen. Door het covid-19 virus kende dit project een moeizame start en werden de voorziene trainingssessie uitgesteld naar het najaar 2020 maar ondertussen startte ook hier 12 spontane nieuwe meisjes. Naar de toekomst toe willen we trachten om met deze groep wedstrijden te spelen in competitie en op deze manier de meisjes ploegen uit te breiden.