Koop nu de enige echte Sparta GROEN-WIT GIN via deze link

‘HANDS’ is de nieuwste samenwerking tussen elitevoetbalclub KV Mechelen en maar liefst 25 ploegen in en rond Mechelen. Het project moet een begrip worden binnen de regio onder de leuze: SAMEN STERK – VERSTERK ELKAAR. De eersteklasser gaat voor een win-winsituatie, verstevigt zijn positie in de regio en garandeert maatwerk voor elke club.

De afgelopen jaren, sinds 2011, werkte KV Mechelen al nauw samen met Rupel Boom. Doorheen de jaren kwamen hier de voetbalclubs KSK Wavria, KHO Wolvertem-Merchtem, KFC Eppegem en KSK Heist bij. De Elitevoetbalclub maakte er een erezaak van om dat netwerk uit te breiden en zo nog sterker te worden in de regio. Daarom staken de elitevoetbalclub en technisch verantwoordelijke van de bovenbouw Koen Boghe onlangs de koppen bij elkaar en zag HANDS, een samenwerkingsproject binnen de regioperimeter van 30km met externe clubs, het levenslicht. Op minder dan één seizoen tijd groeide de samenwerking met vijf clubs uit tot maar liefst vijfentwintig voetbalteams. Toeval of niet, vijfentwintig is ook het stamnummer van de Mechelse elitevoetbalclub.

“We willen elkaar gewoon versterken,” zegt Koen Boghe, “Het is de bedoeling dat dit project een win-winsituatie wordt voor alle clubs. Jongens die bij ons onderweg afhaken of net niet in de eerste ploeg geraken, kunnen sowieso naar de andere clubs binnen ons HANDS-netwerk doorstromen. We maken een individuele samenwerking op maat met elke club en ondersteunen maximaal om zo de clubs en de regio in zijn geheel beter te maken en meer talenten te laten doorontwikkelen.” gaat Koen Boghe verder. “We delen al onze voetbalkennis en manier van werken die al jaar-en-dag, in binnen- en buitenland, hoog aangeschreven staat. Hierin dragen we waarden en normen, discipline, passie en inzet hoog in het vaandel.”

KV Mechelen zet zich hier geenszins op een hoger schavot. “Nee, wij zijn een meewerkende partner in dit geheel. Het gaat om communicatie in alle openheid en een afgesproken gentlemen’s agreement tussen alle clubs.”

De samenwerking is de start van een langdurige en transparante verbintenis. Een van de doelstellingen is dat iedere jeugdspeler het recht heeft om op zijn eigen niveau te spelen. “We willen met HANDS nauwe banden smeden tussen alle deelnemende clubs,” zegt de TVJO van de Bovenbouw van KV Mechelen. “Het project wordt maatwerk voor elke club.”

Het KVM-DNA, de diepgewortelde en specifieke manier van trainen en spelen wordt gedeeld met de clubs van dit project. Alle clubs uit het HANDS-netwerk mogen per seizoen gratis wedstrijden bijwonen van het eerste elftal in het AFAS- stadion achter de kazerne.

“Dit project is zeker niet het eindpunt. We verspreiden samen de principes van dit HANDS- project verder en proberen zo de familie uit te breiden,” aldus Koen Boghe, “Er zijn zelfs al gesprekken aan de gang met nog meer geïnteresseerde voetbalclubs.”

 

https://www.kvmechelenjeugd.be/2020/10/19/kv-mechelen-en-externe-clubs-slaan-handen-in-elkaar-en-richten-hands-op/?fbclid=IwAR3F3HiKy9VLFZnGIEpyIQtNjcHiq_9Cppmx0hHKlvy4O04sdSowNHM7j18

Koop onze truffels online en steun onze club via deze link

3 - 2 - 1 ... START!
 
⚽️ EEN NIEUW HOOFDSTUK ⚽️
 
Op 12 september mochten onze allerkleinste vedetten, samen met onze meisjesploegen, de eerste baltoetsen betwisten op onze nieuwe accommodatie. Hiermee schrijven we Spartaanse geschiedenis! Een knap traject werd afgelegd op de oude locatie, maar met volle ambitie blijven we doorgaan op de nieuwe! 
 
 
 
Sparta Haacht Statie wil terugkrabbelen na slechte start
Dries Caes voor de eerste keer centraal achteraan tegen KFC Baal

Na vijf competitiespeeldagen staat Sparta Haacht Statie in de onderste regionen in derde provinciale B. Uiteraard was dat niet de bedoeling na de vijfde plaats van vorig seizoen. Dries Caes ziet meerdere oorzaken in het mindere begin, maar kijkt uit naar wanneer de competitie terug zou kunnen aanvatten.

“We moesten het vertrek van Pyls en Vanderheyden, die ons wel wat punten opleverden vorig jaar, opvangen. Snelle flankspeler Simeon Dimitrakopoulos is een goede nieuwe kracht. Verder zaten we niet op dezelfde golflengte als de trainer waarmee we begonnen. Sinds de vijfde en voorlopig laatste match, thuis tegen de Greunsjotters Vossem, kunnen we beschikken over een nieuw veld, dat maakte ook een verschil uit. We hebben enkele weken nodig om opnieuw op niveau te komen. Er zijn steeds 22 à 24 spelers op training aanwezig, ze beleven er veel plezier, dus dat dit goed”, wist Caes die voorlopig niet komt oefenen als gevolg van een scheenbeenontsteking. “Wat wij vorig jaar deden, bovenaan spelen en openen met winst tegen latere kampioen Baal, dat maakt leider en promovendus KRC Boortmeerbeek nu een beetje mee. Wij moeten ons herpakken, we hebben weinig keuze. Dat nieuwe complex waarin we spelen, geeft zeker een boost.”

In de derby op Tildonk liep Caes overigens zijn eerste rode kaart ooit op.

“Een medespeler riep iets naar de scheidsrechter en ik werd daarvoor op het matje geroepen met een gele kaart. Ik reageerde verbaal dat dit onterecht was en mocht mijn tweede kaart ontvangen, hallucinant, dat was mijn eerste rood ooit. Ik kreeg op twintig seconden tijd twee keer geel zonder zelfs iets gedaan te hebben. Dat ligt nu achter me, in de toekomst hopen we enkel op het beste. Ik vind persoonlijk dat de voetbalsport momenteel beetje bijzaak moet zijn op dat coronagegeven. Al hoop ik wel dat we snel terug kunnen spelen”, besluit Caes die aan zijn zesde seizoen bij de Sparta bezig is. De vier eerste jaren speelde hij vooraan. Vorig seizoen moest hij depanneren centraal achteraan tegen KFC Baal, na de toenmalige zege is hij niet meer van plaats gewisseld

 

https://regiosport.be/voetbal/sparta-haacht-statie-wil-terugkrabbelen-na-slechte-start/

In U8 Sparta Haacht Statie zit snelheid
De U8 van Sparta Haacht Statie

De U8 van Sparta Haacht Statie maken al veel doelpunten en tonen zich goed in de aanval. Bij balverlies vouwen ze goed terug en zijn ze al heel snel op de bal. Trainer Glenn kan daarbuiten ook steunen op een team van enthousiaste ouders.

 

https://regiosport.be/jeugd-2/in-u8-sparta-haacht-statie-zit-snelheid/

Sparta Haacht Statie haalt oude bekende terug
Tuur Poukens is zondag met de Spartanen aan zet in hun nieuwe thuisbasis

Frank Dejongh is terug van weggeweest bij Sparta Haacht Statie. Na vorig seizoen nam de oefenmeester een klein half sabbatjaar. Deze jaargang gingen de ploeg en nieuwe trainer Koen Merchez uit elkaar en werd Dejongh teruggevraagd voor een nieuwe termijn.

Uitgerekend komende zondagnamiddag speelt Haacht Statie zijn eerste match in zijn nieuwe voetbaltempel op de Elleveldweg en dat tegen Rapide Wezemaal.

“Blijkbaar pakte de mayonaise met de nieuwe coach niet. Ze hebben me teruggevraagd en ik heb met veel goesting de opdracht aanvaard. In principe is er voldoende kwaliteit aanwezig om een even goed seizoen als vorig jaar te draaien. Ik hoop dat alle spelers beseffen dat daarvoor elke training en elke wedstrijd met inzet en plezier afgewerkt moet worden. Dat was vorig jaar soms moeilijk. Ik wil het bestuur en alle vrijwilligers trouwens bedanken voor en feliciteren met het fantastische nieuwe complex dat ze aan de Elleveveldweg hebben neergezet. Aan trainers en spelers om te tonen dat we elke week willen winnen of op zijn minst niet verliezen. Dit om aan te tonen dat Sparta Haacht Statie effectief “waarschijnlijk de leukste voetbalclub van het land is” zoals je op de website kan lezen. Wezemaal is een lastige tegenstander, maar we zullen er alles aan doen om te winnen!”, opent Dejongh strijdvaardig.

Met Laurenz Pijls en Robbert Vanderheyden loopt hij twee voormalige Spartanen tegen het lijf.

“Dat zijn twee sterke spelers voor derde provinciale. We kennen ze natuurlijk, dat speelt in ons voordeel. Voor en na de match tegen KFC Rapide Wezemaal zullen we ze hartelijk ontvangen, want ze hebben allebei een mooie tijd gehad bij Sparta. Tijdens de negentig minuten gaan we proberen om hun sterke punten op sportieve wijze lam te leggen. Maar we gaan ons niet focussen op een specifieke speler. De sterkste ploeg zal het halen”, verklaart de T1 die bij de groenen aan zijn tweede termijn begint. “Voor het eerst competitief spelen in ons nieuwe stadion is ongelooflijk, het veld ligt er fantastisch bij. Het is een nieuwe start voor de club, iedereen zal extra gemotiveerd zijn. De voetbalmicrobe is ook hardnekkig! Geen mondmasker houdt het tegen”, grapt Dejongh ter afsluiting.

 

https://regiosport.be/voetbal/sparta-haacht-statie-haalt-oude-bekende-terug/

Sparta Haacht Statie mikt op linkerkolom

Derdeprovincialer Sparta Haacht Statie start met gezonde ambitie aan het nieuwe seizoen. De vijfde plaats van de groen-witten van vorig jaar opnieuw herhalen zal moeilijk worden, beseft nieuwe trainer Koen Merchez. Enkele uitschieters en een positie in de linkerkolom is de ambitie, dit samen met het inpassen van nieuwe en jonge spelers.

“Ze hebben vorig seizoen een boerenjaar meegemaakt, dat herhalen zal al een straffe prestatie zijn. Bijna alle zwakke broertjes verdwenen uit deze reeks en maakten plaats voor ofwel zakkers uit tweede of ploegen die in andere reeksen bovenaan meespeelden zoals Lubbeek of Boutersem. Het is samengevat een stevigere reeks met grotere namen”, opent Merchez zijn analyse.

“We kregen er enkele jonge spelers bij die al een goede indruk nalaten maar meer ervaring moeten opdoen in het voetbal in een eerste ploeg. Middenvelder Alain Fayad, die al jaren voor de club speelt, verloor dertig kilogram en kan ergens ook als een serieuze versterking beschouwd worden.  Andere aanwinsten zoals bijvoorbeeld Thiry, Van Loock en Dimitrakopoulos, zullen ook nog van zich laten spreken. Ik geef iedereen een kans in de ploeg als nieuwe T1”, maakt de oefenmeester duidelijk.”We hebben een rare voorbereiding achter de rug. Welke teams zullen er al onmiddellijk staat bij de competitiestart. Wij moesten afrekenen met verschillende afwezigen en hebben nog een klein beetje tijd nodig. Wij beginnen op het veld van NV Keerbergen, onmiddellijk een kleine derby. De openingsspeeldag zal voor iedere ploeg een speciaal gegeven blijven, maar we hopen op het beste. Het zo goed mogelijk proberen te doen als tijdens de vorige jaargang, is dat realistisch? Voorlopig moet er zeker ambitie zijn om in de linkerkolom te staan en blijven staan. Dat verdient deze club. Ik voelde onmiddellijk dat hier iets leefde. Het energieke bestuur straalt dat uit en doet goede dingen.”

Nieuwkomers: Mario Geens (Boortmeerbeek), Seppe Hidegh, Senne Noppen, Nick Raeymaekers en Thomas Van Genechten (allen KAC Betekom), Maarten Thiry (Lippelo), Koen Van Loock (NV Keerbergen), Lennert Van Ransbeeck (Wijgmaal), Simeon Dimitrakopoulos (Kortenberg)

 

https://regiosport.be/voetbal/sparta-haacht-statie-mikt-op-linkerkolom/

Simon Criel wil met Sparta winnen op rivaal Tildonk
Simon Criel zal het ongetwijfeld warm krijgen in de Haachtse derby

Kapitein Simon Criel wil zondagnamiddag met zijn Sparta Haacht Statie de zege boeken op het veld van aartsrivaal FC Tildonk. De verdediger herinnert zich nog dat ze vorig jaar voor stonden, maar alsnog met 3-2 de boot ingingen.

“De wedstrijd op Tildonk is absoluut een leuke affiche! Aan een pronostiek ga ik me niet wagen, maar we hebben zeker nog iets goed te maken van vorig jaar. We hebben daar vorig seizoen punten laten liggen. Dat moeten we nu voorkomen. Het zal meer dan waarschijnlijk een leuke en intense wedstrijd worden. Tegen Tildonk is het steeds extra beladen”, opent de ervaren Spartaman.

In hun vorige match gingen ze 3-3 gelijk spelen op NV Lozenhoek Keerbergen.

“De competitiestart was zeker positief te noemen. Een puntje op de Lozenhoek is zeker niet slecht. In de voorbereiding was het nog zoeken met een nieuwe coach en nieuwe spelers. We gaan in deze volgende uitmatch voor winst, op welke manier maakt niet uit. Het resultaat primeert altijd in de competitie.”

 

https://regiosport.be/voetbal/simon-criel-wil-met-sparta-winnen-op-rivaal-tildonk/

Opgelet: We zijn verhuisd!        Nieuw adres: Elleveldweg 57 - 3150 Wespelaar          Tel: 016 60 50 95        Email: Contact clubInfo JeugdTornooi